Family Portrait Aidilfitri 2015

  Gambar family portrait untuk tahun ni, diambil di kampung Bagan Terap, Sungai Besar. Tak pasti lagi samada nak ambik yang lebih proper atau tak... masalahnya takde photographer yang bertauliah dalam family hahaha. Editing pon main cincai boncai. Lagi pon, tangan Darwisyah masih berbalut. Mungkin kena tunggu lepas bukak plaster tu. Atau biar je tangan dia … Teruskan membaca Family Portrait Aidilfitri 2015

Advertisements

Off-camera flash portrait photography, using mobile phones

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada pembaca. Projek kali ni telah diilhamkan oleh seorang sahabat bernama Imran Abdul Jabar, founder dan owner Sifoo.com Walau pon aku pernah shoot portrait dengan menggunakan off-camera flash+umbrella, apa yang telah dilakukan oleh beliau membuktikan bahawa tidak semestinya perlu menggunakan peralatan photography yang spesifik fungsinya atau mahal untuk menghasilkan satu gambar portrait … Teruskan membaca Off-camera flash portrait photography, using mobile phones

hello viewers….By MaMa…

hmmm...buat pertama kalinya mama meng'update' blog anak mama ni...maklumle abah dah busy skang..so mama kena take over lak..bukan apa baru belaja la katakan....heheheh..... diharap anda semua berpuas hati dgn blog nih... Muhammad Danish Hilmi (Adik) & Muhammad Darwisy Hilmi (Abg)