Ala-ala silhouette

Asyik ambil gambar yang biasa-biasa je, sekali sekala layanlah silhouette sikit šŸ™‚ https://www.flickr.com/photos/darwisy/24624798262/ https://www.flickr.com/photos/darwisy/24584534869/ https://www.flickr.com/photos/darwisy/24861669411  

Advertisements

Mendongak ke langit

Petang tadiĀ Abah pergi layan berjalanĀ sorang-sorangĀ di sekitar Putrajaya sambil kepala mendongak ke langit, bukan sebab sombong atau angkuh tapi dengan tujuanĀ mencari sesuatu atau subjek yang menarikĀ untuk diambil gambar hehehe.Ā Dah selalu sangat ambil gambar di depan dan bawah, kali ni nak cuba sesuatu yang berbeza sikit (belakang tak pasti boleh ke tidak). Walaupon cuaca masih berjerebu, tapi … Teruskan membaca Mendongak ke langit

Off-camera flash portrait photography, using mobile phones

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada pembaca. Projek kaliĀ ni telah diilhamkan oleh seorang sahabat bernama Imran Abdul Jabar, founder dan owner Sifoo.com Walau pon aku pernah shoot portrait dengan menggunakan off-camera flash+umbrella, apa yang telah dilakukan oleh beliau membuktikan bahawa tidak semestinya perlu menggunakan peralatan photography yang spesifik fungsinya atau mahal untuk menghasilkan satu gambar portrait … Teruskan membaca Off-camera flash portrait photography, using mobile phones

Saturday night macro, NOT disco

Alhamdulillah, berlangsung lah satu lagi episod night macro di Bukit Gasing pada malam ini. Disertai oleh 6 orang rakan dari KFGM yang lain iaitu Ezry (abang kawasan), Adznee Abas, Sairel, Ku Mohd Nazril, Hairul Azuar dan Azri Suratmin. Selain dari group kami, ada lagi satu group yang sedang outing di lokasi yang sama (mungkin Shah … Teruskan membaca Saturday night macro, NOT disco