Fotografi Jalanan, Pasar Karat – Masjid India

Lokasi outing fotografi jalanan kali ini adalah di Pasar Karat dan Masjid India, bersama seorang sahabat. Jujurnya, setelah hampir 20 tahun tinggal di Lembah Kelang, ini adalah kali pertama aku akan menjejakkan kaki di lokasi tersebut. Sekitar jam 9 pagi, kami tiba di lokasi yang pertama (sekitar Petaling Street). Dalam perjalanan menuju ke lorong masuk Pasar Karat, kelihatan seorang lelaki India … Teruskan membaca Fotografi Jalanan, Pasar Karat – Masjid India

Advertisements

Olympus M.Zuiko 25mm on street

Self challenge hari ni, street photography dengan lens Olympus M.Zuiko 25mm (equiv 50mm). Sesi outing kali ni disertai oleh 3 orang sahabat iaitu Ezry, Hisham, Halim dan Helmi. Lokasi pula, di sekitar Bukit Bintang, Kuala Lumpur. Dah banyak kali outing dekat area ni, tapi untuk street photography adalah kali yang kedua. Bukit Bintang adalah salah satu tempat yang … Teruskan membaca Olympus M.Zuiko 25mm on street

Street Photography, Bangladesh

Tekalah sendiri kenapa aku letak Bangladesh 😛 Dah lama tak outing street photography... Nak dijadikan cerita, semalam aku telah dijemput secara rahsia oleh seorang kawan untuk join dia outing di sekitar Kuala Lumpur (dah dapat teka?). Ok jugak tu, dah lama tunggu jemputan. So, reply message dia "Insya Allah" hehehe. Lepas beli sarapan untuk wife dan … Teruskan membaca Street Photography, Bangladesh

Outing pertama tahun 2015

Alhamdulillah, masih lagi diberi kesempatan ber"outing" bersama kawan-kawan hari ni untuk merakamkan gambar sunset di sekitar KLCC. Ini bermakna dah dua kali shoot scenery hari ni, sunrise di Putrajaya dan sunset di KL hehehe. Untuk tahun 2015, ni adalah sesi outing yang pertama dan juga port yang belum pernah aku jejak lagi iaitu tempat parking kereta bertingkat … Teruskan membaca Outing pertama tahun 2015

Penampilan Istimewa, katanya…

Ahad, 23hb Nov 2014... aku telah membuat kezutan ke atas kawan-kawan Kelab Fotografi Golongan Marhaen dengan menjelmakan diri ketika mereka sedang ber"outing" di sekitar KLCC 🙂 Mungkin kerana sudah lama tidak outing bersama kawan-kawan disebabkan masa yang tidak mengizinkan, maka kezutan itu telah dianggap sebagai satu penampilan istimewa hahaha Anyway, ini kali pertama mengambil gambar … Teruskan membaca Penampilan Istimewa, katanya…