Raya Aidilfitri 2015 @ Sungai Besar

Sebagai official photographer di setiap Hari Raya Aidilfitri, seperti biasa Abah akan mengambil gambar dan merakam video DDD & family hehehe. Tahun ni tak berapa panjang video yang diupload ke Youtube (sebenarnya panjang, tapi kena reject masa suntingan hehehe). Tapi cukup menampakkan kemeriahan suasana di Hari Raya bersama keluarga 🙂 Video tahun ni agak berbeza sedikit, … Teruskan membaca Raya Aidilfitri 2015 @ Sungai Besar

Advertisements

Cubaan lens Tokina 11-16mm dengan m4/3

Alhamdulillah berkesempatan shoot sunset hari ni bersama abg Rithauddin, di depan Masjid Putra. Dah lama jugak bercadang nak ke sini mencuba lens Tokina 11-16mm dengan body m4/3 tapi masa selalu tak mengizinkan. So, tadi dapat la mencuba... Few lessons today, - Memandangkan tiada bacaan aperture sebab guna adapter, agak kekok sikit bila nak guna low … Teruskan membaca Cubaan lens Tokina 11-16mm dengan m4/3

Kering tiada kontang, Sungai Haji Dorani

Apa punya tajuk daaa... Setelah sekian lama merancang akhirnya berkesempatan berjumpa dengan sorang landscape photographer dari kampung kelahiran aku, iaitu abang Fadzly Sham pada hari Ahad lepas (29/03/2015). 28/03/2015 8:34PM Satu sesi meeting telah dilancarkan menggunakan whatsapp berkenaan outing tersebut. Setelah confirm lokasi yang nak dituju, seorang lagi photographer telah dijemput untuk hadir bersama-sama memeriahkan pagi yang … Teruskan membaca Kering tiada kontang, Sungai Haji Dorani

Testing the 40MP on night scene

The 40MP feature explained: https://www.youtube.com/watch?v=7SqFRI54KhI Semenjak memiliki mainan baru, tak pernah lagi cuba dia punya keupayaan untuk hasilkan gambar bersaiz 40MP. Ada cuba tapi tak secara teliti, cuma sekadar main-main je. Malam semalam, terfikir nak cuba feature tu pada waktu malam. So, aku masukkan mainan tu ke dalam waist pouch dan capai tripod lalu bergegas … Teruskan membaca Testing the 40MP on night scene

DIY camera hand strap

Ada kamera, tapi bosan dengan strap asal? Tak tau nak beli corak camne? Jom DIY camera hand strap hehehe Notes: - Also known as "camera wrist strap", what ever... - This is not the best, they are a lots much better tutorials out there. But hey! at least we do it our self 🙂 Straight to the point, barang-barang … Teruskan membaca DIY camera hand strap