BoBoiBoy The Movie – Last Minute Booking

BoBoiBoy The Movie mula ditayangkan di pawagam pada 3hb March 2016. Sejak dari tarikh tu, Abah dengan Mama langsung tak ada kesempatan nak bawak DDD pegi tonton sebab banyak hal.

3hb tu pegi ke Johor 3 hari sampai hari Isnin. Sepanjang minggu cuti sekolah pulak tak dapat booking sebab seat semua penuh. Kebetulan pulak Abah kerja. Lepas habis cuti sekolah balik kampung pulak ada kenduri. Balik dari kampung, dah start sekolah pulak. Nak beli untuk hari Sabtu, last tayangan hari Rabu pulak. Kenapa la cepat sangat habis tayangan tak sampai sebulan huhuhu…

Tapi Abah tak putus asa… 2 3 hari jugak Abah usha website GSC untuk buat booking. Mana la tau kot-kot diganjakkan sikit waktu tayangan, tapi masih last akan ditayangkan hari Rabu.

Nak dijadikan cerita, last minute usha hari Rabu tu, tayangan BoBoiBoy The Movie diganjakkan sampai hari Jumaat malam. Maka dengan pantas Abah booking untuk Jumaat malam Sabtu hahaha!

So, takde lah jenuh nak menjawab janji Abah Mama pada DDD 😀

P3255896

p/s: Masa bagitau Darwisy tak dapat pergi sebab tiket habis, dia tanya… “Bila Abah boleh download?”…

50mm meet the Oly at night

Dah lama jugak rasanya tak bawak 50mm… so malam tadi bawak keluar dengan Oly… itu pon sebab Mama dengan Maksu ada planning nak beriadah kat Masjid Putra hehehe. Boleh la mengasah ketangkasan bermain manual fokus sekali lagi.

Anyway… memang tu lah rancangannya, nak beriadah bawak DDD naik basikal dan kereta mainan dekat bulatan Masjid Putra… tapi apa kan daya hajat tu tak kesampaian sebab lengang takde orang berniaga. Semua gara-gara larangan yang dah dikeluarkan oleh Majlis Bandaraya. Sejak bila pon tak tahu, sebab dah lama tak pegi situ. So, berlenggang la masing-masing dengan perasaan yang kecewa dan bosan huhuhu.

Orang kata, kalau nak planning sesuatu kena ada PLAN B… apa dia? M A K A N… MAKAN! hahaha

Masuk kereta, start enjin, pegi Taman Warisan 😛

Flickr Album 72157657636981434

Pergi ke Hotel Transylvania 2

Bukan nak tidur hotel, tapi tonton wayang cerita Hotel Transylvania 2 😛

Dah lama tak buat family day out, lebih-lebih lagi musim berjerebu ni. Memang terhad nak jalankan aktiviti luar. Cara yang terbaik, samada duduk di rumah atau pergi ke tempat yang indoor. Hmmm, ye tak ye jugak… apa kata tengok wayang? Hehehe…

Sebenarnya memang dah rancang nak pergi tengok wayang. Kebetulan pulak cerita animasi Hotel Transylvania 2 dah keluar. So, Abah usha la website GSC untuk beli tiket. Rasanya ini kali yang kedua Abah beli tiket secara online (tu pon nak cerita), cadangnya nak beli tiket untuk malam raya haji 2 minggu lepas. Tapi Abah la yang letih sebab hari Jumaat kena kerja. Lastly beli tiket Isnin lepas untuk malam Sabtu, nasib baik ada tempat duduk kosong barisan belakang. Baru la syok layan hehehe.

Kali ni Abah beli tiket GSC IOI City Mall, tak pernah masuk sini lagi. Sebelum asyik pergi Alamanda je. Tapi dah agak memang akan sesak, sebab panggung baru lah katakan.

Flickr Album 72157659224240298

Jalan cerita animasi ni tak lah membosankan, keseluruhannya agak menghiburkan. Cuma babak awal nampak macam terlalu cepat. Tapi bagi DDD, memang syok habis! Darwisyah pon boleh bantai gelak terbahak-bahak. Darwisy & Danish memang dah excited, walau pon lambat lagi nak tiba hari Sabtu. Bila habis je sekolah hari Jumaat, lagi bertambah excited lah! Bangun pagi Sabtu dah sibuk bertanya bila nak pegi? Bila nak malam? Hahaha…

p/s: Baru perasan rating di IMDB 7.3… not bad at all 🙂

Avengers-Family-Day-Out

Hari ini dalam sejarah di mana Abah, Mama dan DDD telah berjaya menonton “The Avengers: Age Of Ultron” di tempat duduk paling belakang dan straight-5-seats tengah wooohoooooo!!! Tak sia-sia survey tiket online awal hehehe… bila DDD tau Abah beli tiket, semenjak tu jugak la asyik tanya bila nak hari Ahad 😀
Apa-apa pon, sangat enjoy lebih-lebih lagi dengan family. Great movie, nice characters… especially the new appearance in this series, “The Vision” huhuhu.
Nasib baik jugak la Darwisyah tak menjerit-jerit dalam panggung tu, siap boleh tertidur lagi… bila dah habis, kena kejut terus cakap “beesssttt” hahaha!

Lepas habis je tengok wayang, terus ke rumah Andak DDD kat Puchong sebab ada buat kenduri dan jamuan. Alhamdulillah, makan tengah hari telah ditaja hehehe. The best part was, Abah dapat surprise iaitu kek hari jadi… bestnyaaaaa… tq Mama hehehe…

The story doesn’t ends there, lepas makan-makan kejap… ipar-ipar dan biras ajak pegi memancing pulak… dah lama tak jenguk kolam so angkat kaki lambung ke Pulau Meranti. Tak tau pulak kat dalam tu ada kolam pancing, siapa lagi yang tau kalau bukan Pak Uda DDD hahaha. Start pukul 5 petang sampai pukul 9 malam, semua jadi “bangau” hahaha. Tak lah, ada la dapat 2 ekor tongsan, sekor Pak Uda DDD dapat dan lagi sekor ada sorang mamat dari Gombak bagi hahaha! Yang bestnya pegi memancing ni, boleh tengok banyak gelagat kaki-kaki pancing. Sambil-sambil tu, macam-macam cerita la keluar dari mulut masing-masing. Dari cerita zaman kecik-kecik, politik, ikan, dari mula pancing sampaaaiii la habis. Pot pet pot pet mulut masing-masing… lepas tu gelak terbahak-bahak. Turun 5 orang, tapi pancing 2 je. Memang seronok walau pon tukang tengok orang pancing…

Phewww… letih tapi seronok. Lebih kurang begitu la ceritanya hari ni… as always, the best time is with family. Insya Allah akan bersambung lagi 🙂

Flickr Album 72157659638880521

Lunch, Shopping & Backpain

Al-kisah Lunch

Dah lama bercadang nak pergi ke restoran member sorang ni, Restoran ZnI dekat Seksyen 4 Bangi. Hari-hari nampak dia post gambar makanan Johor, tak boleh tahan. So Abah bawak Mama dengan DDD pergi melawat restoran tu untuk lunch. Dari Putrajaya ke restoran tu tak jauh, dalam 15 minit perjalanan. Sampai kat situ, kebetulan member tu pon ada di restoran. Terkejut beruk sikit kot hahaha. Tanpa membuang masa, ambik makanan dan order air kopi 434 (special dari Johor katanya). Sedap? Memang sedap! 🙂

Al-kisah Shopping

Lepas makan tengah hari, pergi ke Bangi Gateway… Mama nak shopping barang-barang untuk outstation seminggu di JB. Abah? Bawak DDD jalan-jalan dalam tu dan main game… tukar token RM10 je takleh lebih-lebih nanti gian hehehe. Not bad Bangi Gateway ni… ada banyak shop lot dan hall yang luas untuk aktiviti. Kebetulan masa tu ada program menderma darah. Tengok je la hehehe.

Al-kisah Backpain

Lepas Mama habis shopping, terus pergi ke car park nak pergi ke rumah Maksu DDD… tapi malangnya, pinggang Abah tergeliat masa nak betulkan pintu belakang huhuhu. Rasa macam nak pengsan masa tu, teramat sakit dan takleh nak jalan dengan betul. Nasib baik ada kereta parking kat area tu, boleh la Abah berpaut nak masuk kereta balik. Dengan tidak semena-mena, Mama terpaksa batalkan niat nak pergi outstation demi untuk menjaga Abah dan DDD… kesian Mama 🙂 🙂 🙂

Gambar-gambar sebelum kejadian Backpain…

Flickr Album 72157657299248494

To be continued…