50mm meet the Oly at night

Dah lama jugak rasanya tak bawak 50mm… so malam tadi bawak keluar dengan Oly… itu pon sebab Mama dengan Maksu ada planning nak beriadah kat Masjid Putra hehehe. Boleh la mengasah ketangkasan bermain manual fokus sekali lagi.

Anyway… memang tu lah rancangannya, nak beriadah bawak DDD naik basikal dan kereta mainan dekat bulatan Masjid Putra… tapi apa kan daya hajat tu tak kesampaian sebab lengang takde orang berniaga. Semua gara-gara larangan yang dah dikeluarkan oleh Majlis Bandaraya. Sejak bila pon tak tahu, sebab dah lama tak pegi situ. So, berlenggang la masing-masing dengan perasaan yang kecewa dan bosan huhuhu.

Orang kata, kalau nak planning sesuatu kena ada PLAN B… apa dia? M A K A N… MAKAN! hahaha

Masuk kereta, start enjin, pegi Taman Warisan 😛

Flickr Album 72157657636981434

Family Portrait Aidilfitri 2015

Family Portrait Aidilfitri 2015
From taller to shorter: Abah, Mama, Darwisy, Danish & Darwisyah

 

Gambar family portrait untuk tahun ni, diambil di kampung Bagan Terap, Sungai Besar. Tak pasti lagi samada nak ambik yang lebih proper atau tak… masalahnya takde photographer yang bertauliah dalam family hahaha. Editing pon main cincai boncai.

Lagi pon, tangan Darwisyah masih berbalut. Mungkin kena tunggu lepas bukak plaster tu. Atau biar je tangan dia macam tu, ada la kenangan tangan patah hehehe.

Insya Allah akan cuba arrange untuk shoot family portrait bila beraya di KL nanti. Kalau tak dapat jugak, maknanya yang ni akan jadi official 😛

Satay Pantai BM, Sungai Nibong

Mee bandung udang nya sedap, satay pon sedap… rugi lah kalau ke Sekinchan atau Sungai Besar tak singgah pantai ni. Baru-baru ni Abah n Mama ada bawak DDD makan mee bandung dekat sini, tapi masa tu satu family je.

Alhamdulillah, kali ni berpeluang bersama sebahagian besar family untuk makan-makan di hari minggu. Bertempat di Pantai BM Sungai Nibong, sangat sesuai untuk berkumpul dan menjamu makanan disamping menikmati angin laut yang sepoi-sepoi bahasa.

Rasanya ini first time DDD dapat join makan dengan family besar macam ni. Masing-masing seronok, cuma tak seseronok macam dengan sepupu DDD sebelah Mama sebab sebelah Abah semua dah besar-besar. In fact, yang paling rapat masa ni ialah Abg Azhan… yang lain semua pangkat pakcik makcik walaupon semua muda-muda belaka 🙂

Anyway, nak tau lokasi? Klik gambar map ni…

Gambar-gambar peristiwa…

Flickr Album 72157659568653736

Avengers-Family-Day-Out

Hari ini dalam sejarah di mana Abah, Mama dan DDD telah berjaya menonton “The Avengers: Age Of Ultron” di tempat duduk paling belakang dan straight-5-seats tengah wooohoooooo!!! Tak sia-sia survey tiket online awal hehehe… bila DDD tau Abah beli tiket, semenjak tu jugak la asyik tanya bila nak hari Ahad 😀
Apa-apa pon, sangat enjoy lebih-lebih lagi dengan family. Great movie, nice characters… especially the new appearance in this series, “The Vision” huhuhu.
Nasib baik jugak la Darwisyah tak menjerit-jerit dalam panggung tu, siap boleh tertidur lagi… bila dah habis, kena kejut terus cakap “beesssttt” hahaha!

Lepas habis je tengok wayang, terus ke rumah Andak DDD kat Puchong sebab ada buat kenduri dan jamuan. Alhamdulillah, makan tengah hari telah ditaja hehehe. The best part was, Abah dapat surprise iaitu kek hari jadi… bestnyaaaaa… tq Mama hehehe…

The story doesn’t ends there, lepas makan-makan kejap… ipar-ipar dan biras ajak pegi memancing pulak… dah lama tak jenguk kolam so angkat kaki lambung ke Pulau Meranti. Tak tau pulak kat dalam tu ada kolam pancing, siapa lagi yang tau kalau bukan Pak Uda DDD hahaha. Start pukul 5 petang sampai pukul 9 malam, semua jadi “bangau” hahaha. Tak lah, ada la dapat 2 ekor tongsan, sekor Pak Uda DDD dapat dan lagi sekor ada sorang mamat dari Gombak bagi hahaha! Yang bestnya pegi memancing ni, boleh tengok banyak gelagat kaki-kaki pancing. Sambil-sambil tu, macam-macam cerita la keluar dari mulut masing-masing. Dari cerita zaman kecik-kecik, politik, ikan, dari mula pancing sampaaaiii la habis. Pot pet pot pet mulut masing-masing… lepas tu gelak terbahak-bahak. Turun 5 orang, tapi pancing 2 je. Memang seronok walau pon tukang tengok orang pancing…

Phewww… letih tapi seronok. Lebih kurang begitu la ceritanya hari ni… as always, the best time is with family. Insya Allah akan bersambung lagi 🙂

Flickr Album 72157659638880521

Perabih voucher Parkson!

Family day out kali ni berlokasi di Parkson, IOI City Mall Putrajaya. Dapat voucher malam tadi, so kasi perabih la sebelum GST datang HAHAHA!

Flickr Album 72157659568058986