Dinner @ Ana Ikan Bakar Petai

Malam ni Abah bawak Mama (Mama yang ajak) dan DDD makan di restoran Ana Ikan Bakar Petai, dekat seksyen 16 Bandar Baru Bangi. First time singgah sini walaupon dah lama duduk Putrajaya dan selalu ke Bandar Baru Bangi.

Dari segi lokasi, suasana, parking dan layanan agak memuaskan. Walaupon tempat meja penuh dan sesak dengan orang, makanan dan minuman masih boleh dihidangkan dengan agak cepat. Mungkin sebab pekerja yang ramai.

Dari segi rasa, hmmm… boleh dikatakan sedap dan unik. First time makan ikan yang dibakar dengan sambal petai! Sup kosongnya pon sedap hehehe…

Harga? Ni menu yang kami order, cuba kira-kira ye 🙂

  1. Ikan jenahak bakar petai 1 ekor saiz sederhana, lebih kurang 1kg kot…
  2. Nasi goreng pataya 3
  3. Nasi putih 2
  4. Kailan ikan masin untuk 2 orang
  5. Telur dadar untuk 2 orang
  6. Milo tabur 1
  7. Sirap bandung 2
  8. Teh O limau suam 1
  9. Nescafe O ais 1

Semua ni berharga RM79 (ikan jenahak tu RM37). Murah? Mahal? Tak kisah lah, janji boleh bersama family dan layan ikan bakar sekali sekala 🙂

Flickr Album 72157659640769735

So, kalau nak cuba restoran ni aku galakkan sangat. Ni lokasinya…

https://www.google.com/maps/dir//Restoran+Ana+Ikan+Bakar+Petai,+Lot+29991,+Persiaran+Kemajuan,+(Bersebelahan+Balai+Bomba+BB+Bangi),+43650+Bandar+Baru+Bangi,+Selangor/@2.936387,101.762741,17z/data=!4m12!1m3!3m2!1s0x31cdc9729a6fb355:0x3d6a956fdbb60318!2sRestoran+Ana+Ikan+Bakar+Petai!4m7!1m0!1m5!1m1!1s0x31cdc9729a6fb355:0x3d6a956fdbb60318!2m2!1d101.762741!2d2.936387

Advertisements

Birthday dinner

Seperti yang Abah dan Mama janjikan, malam ni bawak DDD pergi celebrate birthday dinner yang sederhana di Secret Recipe, Putrajaya. Insya Allah kalau ada rezeki nanti Abah dan Mama akan celebrate Darwisy dan Darwisyah punya birthday pulak… yang tu mungkin Mama punya turn 🙂

Flickr Album 72157659635427725

Satay Pantai BM, Sungai Nibong

Mee bandung udang nya sedap, satay pon sedap… rugi lah kalau ke Sekinchan atau Sungai Besar tak singgah pantai ni. Baru-baru ni Abah n Mama ada bawak DDD makan mee bandung dekat sini, tapi masa tu satu family je.

Alhamdulillah, kali ni berpeluang bersama sebahagian besar family untuk makan-makan di hari minggu. Bertempat di Pantai BM Sungai Nibong, sangat sesuai untuk berkumpul dan menjamu makanan disamping menikmati angin laut yang sepoi-sepoi bahasa.

Rasanya ini first time DDD dapat join makan dengan family besar macam ni. Masing-masing seronok, cuma tak seseronok macam dengan sepupu DDD sebelah Mama sebab sebelah Abah semua dah besar-besar. In fact, yang paling rapat masa ni ialah Abg Azhan… yang lain semua pangkat pakcik makcik walaupon semua muda-muda belaka 🙂

Anyway, nak tau lokasi? Klik gambar map ni…

Gambar-gambar peristiwa…

Flickr Album 72157659568653736

TMS Dinner 2015

Dalam tak sedar, dah 5 tahun aku bekerja di company TMS Software Sdn Bhd. Dan dalam 5 tahun ini jugak aku dah join at least 5 kali company dinner.

The best part malam tadi, aku telah dianugerahkan certificate sempena 5 tahun aku bekerja. Alhamdulillah 🙂

Dinner malam ni agak simple, buat dekat Old Town White Coffee di Oasis Square. Last year buat di Oasis Square jugak, tapi di restoran makanan arab. But hey, who cares? Asalkan dapat gather staff buat makan-makan dah cukup seronok hehehe.

I was really enjoy the night, dapat lucky draw voucher Parkson, certificate, $$$… also boleh ber”karaoke” hehehe. Here some photos and short video…

Flickr Album 72157659642182985

TMS Software – Annual Dinner 2014

As usual, annual dinner syarikat tempat aku berkerja di buat pada tahun baru cina. Tahun ni, di Restoran Dima (Arabic Cuisine) di Ara Damansara.

Tidak seperti tahun2 yang lalu, kali ini nampak sedikit kesederhanaan dan jumlah pekerja juga berkurangan. Maklumlah, memang environment berkerja di sektor swasta macam ni. Turun naik, kena terima dengan seadanya.

Konsep malam tu adalah buffet dan jenis masakan adalah masakan arab. Yang penting, ada KAMBING! (siap bungkus bawak balik rumah hahaha)