Jerami Padi, Sungai Besar

Habis shoot budak-budak main Bola Sepak Bendang, aku ke kawasan seberang untuk ambil gambar jerami padi dan sunset. Al-kisahnya, kelmarin (Jumaat) dah ke sini. Tapi tak ada shoot gambar secara serius sebab banyak urusan dan saja nak jumpa kawan (Fadzly & Syafiq) yang nak shoot di situ. Kebetulan pulak rupanya ada kawan-kawan lain yang datang dari jauh. So, … Teruskan membaca Jerami Padi, Sungai Besar

Advertisements

Bola Sepak Bendang

Dah lama rasanya tak menembak gambar street. Semalam berkesempatan join budak-budak kampung bermain bola sepak bendang. Bendang?? To be honest, zaman kanak-kanak aku pon tak sehebat diorang ni. Paling kuat pon pergi berkubang, menggagau, panggang ubi, panjat pokok kelapa, memancing dekat bendang. Rasa macam rugi pulak takde pengalaman macam ni 🙂 Anyway, apa yang aku nampak dari aktiviti … Teruskan membaca Bola Sepak Bendang

Family Day Out, Pasir Panjang ~ Sungai Nibong

28/03/2015 Dah lama rasanya tak bawak DDD dengan Mama pegi jalan-jalan kat bendang. Since hari ni ada nak ke Pasir Panjang, so bawak la diorang sekali. Lepas urusan kat Pasir Panjang, drive kereta ke kawasan bendang tengok kehijauan sawah padi. Sambil-sambil tu berhenti tepi jalan untuk menikmati suasana nyaman kampung dan snap beberapa keping gambar. Lepas pusing bendang, … Teruskan membaca Family Day Out, Pasir Panjang ~ Sungai Nibong

Syuruk di Tanjung Karang

19 Apri 2014, 5:00AM... ye 5:00AM huhuhu... bergerak dari Putrajaya ke Tanjung Karang untuk menikmati suasana pagi di sawah padi. Ini semua akibat racun kawan2 hahahaha! Terutamanya abang Matlarn Zailan 😀 Memandangkan aku ni pemandu yang berhemah, maka sampai pon agak lewat jugak sikit... tapi itu bukan salah aku semata2... salah mama yang buang air … Teruskan membaca Syuruk di Tanjung Karang

Milky way katanya

Sabtu, 1 march 2014... aku pulang ke kampung seperti biasa atas urusan keluarga. Pada malam hari yang sama juga, aku telah terbaca satu update facebook yang mengatakan ada satu rombongan akan tiba di kampung aku iaitu Sungai Besar atas alasan hendak mencerap milky way... telah aku khabarkan bahawa cuaca di kampung aku tidak seindah di … Teruskan membaca Milky way katanya