Majlis Khatam Al-Quran 2016

25hb Nov 2016 – Syukur Alhamdulillah, tahun 2016 sudah hampir ke penghujungnya. Sesi persekolahan 2016 Darwisyah sudah selesai dan telah menerima sijil tamat pengajian di Majlis Khatam Al-Quran.

Majlis telah dijalankan secara sederhana di dalam dewan Precint 16, dimulakan dengan bacaan surah-surah Al-Quran oleh murid-murid 6 tahun. Ini bermakna, tahun 2016 adalah tahun terakhir mereka belajar di Al-Baghdadi Playtime Centre (APC).

PB250338

InsyaAllah, Darwisyah akan menyambung pengajian di APC tahun hadapan. Semoga semua yang telah menamatkan pengajian tahun ini menjadi anak-anak yang soleh dan solehah, terus menimba ilmu agama dan maju jaya dalam menempuh alam persekolahan yang sebenar.

Advertisements

Darwisyah, 1st Day at new school Al-Baghdadi

Alhamdulillah, selesai sudah taklimat bagi sesi persekolahan murid baru tahun 2016 di Al-Baghdadi Precint 8.

As expected, Darwisyah tak ada apa-apa masalah bila hadir dan masuk ke kelas baru. In fact, sejak bagitau Darwisyah memang dah excited sangat 🙂

Mula-mulanya Abah hantar Darwisyah sorang, tapi Mama datang kemudian sebab nak tengok suasana sekolah baru. Bertambah ceria la Darwisyah hehehe. Tapi Mama kena balik awal sebab ada kerja… sesi baru jugak hehehe.

Masa Abah nak pergi kerja, sempat la panggil Darwisyah. Siap babai fly kiss lagi 😀

Semoga semuanya berjalan lancar, amin…

Flickr Album 72157660809032024

20160104_075432

Darwisyah daftar Al-Baghdadi

Dah hampir 5 tahun Darwisyah bersekolah di Taska Ayu Manja, tahun 2016 Darwisyah akan mula belajar di Al-Baghdadi Centre (Playtime) Putrajaya.

Kalau nak ikutkan perasaan, memang agak sedih jugak. Dari Darwisyah masih baby sampai sekarang dah dijaga oleh pengasuh di Taska Ayu Manja. Tapi masa berlalu dan management boleh dikatakan tak sama macam zaman Darwisy Danish dulu.

Keputusan ni agak drastik juga, lebih-lebih lagi kalau nak dibandingkan dari segi harga yuran tahunan dan bulanan memang tersangat jauh berbeza lebih mahal. Tapi demi masa depan Darwisyah, lebih-lebih lagi dalam ilmu agama… Abah dan Mama sanggup berkorban dan bersusah demi kebaikan Darwisyah… juga Darwisy dan Danish.

Tahun 2015 hampir di penghujungnya, Alhamdulillah sempat mendaftar di pejabat Al-Baghdadi di Bandar Baru Bangi. Dapat tau tadi, Darwisyah orang yang ke 5 akhir sebelum kuota ditutup. Masa buat pendaftaran dan bayaran tadi, Darwisyah dapat mencuba pakaian sukan dan uniform untuk sesi persekolahan nanti. Comel aje bila tengok Darwisyah mengenakan tudung 🙂

Oh ye, semalam Mama ada beli baju jubah sekali dengan tudungnya. Tak sangka Darwisyah excited sangat sampai tak sabar-sabar nak pakai hehehe. Anyway, baju tu untuk dipakai di hari majlis akhir tahun Taska Ayu Manja nanti. Seems that will be the last event for Darwisyah.

Flickr Album 72157662332738151

PC162644