DIY Product Photography

Hari minggu ni Abah ajak DDD jadi assistant untuk shoot produk kecantikan Mama, Effenzee Myracle Lotion. Tugasan mereka adalah cuci batu, bawak besen, isi air dan campak lotion Mama dalam air 😀 Walaupon tak berapa faham apa yang Abah nak buat, tapi tetap komited dan berdedikasi dalam menjalankan tugasan yang diberi. Dan inilah antara hasilnya hehehe... … Teruskan membaca DIY Product Photography

Advertisements

Projek DIY Fotografi produk

Hari minggu ni Abah ajak DDD jadi pembantu untuk fotografi produk kecantikan Mama, Effenzee Myracle Lotion. Tugasan mereka adalah cuci batu, bawak besen, isi air dan campak lotion Mama dalam air 😀 Walaupon tak berapa faham apa yang Abah nak buat, tapi tetap komited dan berdedikasi dalam menjalankan tugasan yang diberi. Dan inilah antara hasilnya hehehe... … Teruskan membaca Projek DIY Fotografi produk

DIY – Negative film to digital image

Tak berapa pasti term untuk projek kali ni, ada yang kata "negative to positive", "film to digital", "negative film to digital image" dan macam-macam lagi. Apa-apa pon, projek ni berkenaan convert negative film kepada bentuk image digital... sendiri pikir la term yang sesuai hehehe. Straight to the point, barang-barang yang digunakan dalam projek ni: Kamera … Teruskan membaca DIY – Negative film to digital image

DIY – simple bathroom switch cover

Memandangkan anak-anak dah tinggi lampai, dah pandai on off suis lampu bilik mandi, maka terlintas di otak untuk membuat DIY yang simple. Tak sure apa term yang sebenar untuk menatang ni, tapi basically untuk protect dari lintar pintas akibat dari air. Maklumla, budak-budak kalau kita bagitau jangan pegang suis masa tangan basah, masa tu je … Teruskan membaca DIY – simple bathroom switch cover