Fotografi Suka Suki Di Bukit Saujana Hijau

Ahad yang tak berapa pagi, aku keluar ke Bukit Saujana Hijau di Putrajaya untuk fotografi suka suki. Agak lewat sedikit disebabkan kekenyangan nasi lemak yang dimasak di rumah, maka outing seorang diri kali ini membawa sampai ke tengah hari.

Seperti outing street sebelum ni, aku telah membuat self-challenge dengan keluar bersama lens M.Zuiko 25mm… dan self-challenge kali ni pula adalah dengan M.Zuiko 45mm (90mm focal view equivalent).

Lens ni bukanlah khas untuk fotografi makro, tapi boleh la digunakan untuk fotografi separa-makro (pandai-pandai je). Macam mana caranya? Crop la jawabnya 😀

Tak payah cerita panjang-panjang lah… ni antara hasil dari outing solo.

Oh ya… semua gambar ni telah diolah secara cincai boncai menggunakan Olympus Viewer 3 dan efek dari Google Nik Collection.

Advertisements

Author: Hilman

I'm a dad! :-)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s