Masjid Putra – In Black And White

Hari ni berkesempatan ambil gambar sunrise depan Masjid Putra. Mulanya takde terniat pon nak keluar ambil gambar, cuma cadang nak beli sarapan macam biasa. Tapi bila memandangkan cuaca pagi yang cantik, maka tercapailah tripod di dalam bonet kereta.

Sampai di lokasi, shoot la sorang-sorang. Ada la perasan sorang dua yang dah ada terpacak dekat situ, tapi takde la sangka yang kenal. Tengah dok shoot tu, datang la sorang kawan Huo Long menegur. Rupa-rupanya dah ada satu group bertandang dekat situ tengah shoot sunrise. Maka dengan pantas ikut dia sekali ke sebelah hujung, at least ada la geng nak menyembang hehehe. Salam punya salam, sorang lagi kawan yang kenal ada dekat situ iaitu abang Siberi… otai memburung ni hehehe.

Tapi entah kenapa, bila ada geng lain, aku lebih suka menyembang dari memetik kamera. Mesti diorang tension tak dapat nak concentrate 😀

Anyway, ada la 2 3 keping gambar yang dapat dihasilkan. 2 darinya 40MP dan 1 lagi handheld je (sebab tripod dah lipat). Kali ni, mood nak edit gambar black and white pulak… not really edit in black and white… guna effect dalam flickr je hehehe…

 

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s