Ku sangkakan slipped disc, rupanya tergeliat

Tak pasti ada persamaan atau tak antara slipped disc dengan tergeliat, tapi yang pasti menyakitkan dan pertama kalinya merasa sakit yang amat.

Kejadian berlaku semalam di Bangi Gateway masa nak balik ke rumah. Dah dalam kereta, tiba2 Darwisy cakap pintunya tak ketat. Abah pon nak keluar dari kereta nak ketatkan pintu belakang. Masa bangun nak keluar pintu, tiba2 terasa sengal kat pinggang. Ingatkan kejap je, tapi makin sakit lepas tutup pintu belakang. Terus rasa tak boleh nak berjalan. Abah panggil Mama, terus takut bila tengok Abah mengerang kesakitan. Abah agak panik sebab tak pernah dapat sakit macam tu. Nak drive pon tak boleh, terpaksa la Mama drive. 

Sampai rumah, sakit tak hilang lagi. Berjalan nak kena berpaut, tak boleh laju. Masa tu lagi bertambah panik, takut jadi lebih teruk. So Abah amik keputusan untuk pegi hospital dan buat x-ray.

Lepas maghrib pergi hospital putrajaya, sekali ramai orang daaa. Register pukul 830 malam, siap semua pukul 12 huhuhu. Seksa betul rasanya masa tu, nak duduk sakit berdiri pon sakit.

Tapi rasa agak lega lepas doktor bagitau tulang belakang Abah tak ada apa2 yang kritikal. Cuma tergeliat biasa dan muscle sprain.

Alhamdulillah, ada 2 hikmah di sebalik kejadian. Pertama, membuatkan lebih berhati2 dan bersyukur atas nikmat yang diberi oleh Allah. Nikmat tu boleh diambil bila2 tanpa sebarang warning pon. Yang kedua, Mama tak jadi outstation sebab kena jaga Abah dan anak2 🙂 

Sayang Mama hehehe

Advertisements

Author: Hilman

I'm a dad! :-)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s