Family Day Out, Pasir Panjang ~ Sungai Nibong

28/03/2015

Dah lama rasanya tak bawak DDD dengan Mama pegi jalan-jalan kat bendang. Since hari ni ada nak ke Pasir Panjang, so bawak la diorang sekali. Lepas urusan kat Pasir Panjang, drive kereta ke kawasan bendang tengok kehijauan sawah padi. Sambil-sambil tu berhenti tepi jalan untuk menikmati suasana nyaman kampung dan snap beberapa keping gambar.

Lepas pusing bendang, pergi ke Pantai BM Sungai Nibong pekena mee bandung udang. Lokasi restoran yang menarik di tepi laut, menambahkan lagi selera dan kesedapan mee tersebut. Dengan harga RM5 sepinggan, rasa tak mahal sebab kepuasan disamping udang-udang berselerak di dalam pinggan. What a nice short family trip… Insya Allah akan perbanyakkan lagi ruang untuk bersama family tersayang 🙂

Oh ya, kalau ada yang berminat nak rasa mee udang Pantai BM boleh la pergi ke lokasi koordinat ni: 3.593414, 101.055791

Flickr Album 72157657298997544

Notes:

– DDD nampak biawak dalam parit, tapi Abah tak sempat snap
– Darwisyah jatuh kat Pantai BM, lutut kiri kanan bercalar… minum milo sambil menangis
– Ada sekurang-kurangnya 6 ekor udang dalam mee bandung itu

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s