DIY – simple bathroom switch cover

Memandangkan anak-anak dah tinggi lampai, dah pandai on off suis lampu bilik mandi, maka terlintas di otak untuk membuat DIY yang simple. Tak sure apa term yang sebenar untuk menatang ni, tapi basically untuk protect dari lintar pintas akibat dari air. Maklumla, budak-budak kalau kita bagitau jangan pegang suis masa tangan basah, masa tu je la dia tak buat. Bila tak cakap, memang akan lupa. So, sediakan payung sebelum hujan…

Barang-barang yang simple, kat mana-mana pon boleh dapat:

– plastik (kalau ada yang jernih tebal sikit lagi bagus)

– gunting (untuk gunting plastik tadi dalam bentuk segi empat)

– double sided tape

Cara-cara:

– gunting plastik bentuk segi 4, agak-agak sama saiz dengan suis

– tampalkan double sided tape di suis (gosok dengan tisu dulu supaya tak ada habuk)

– tampalkan plastik yang dah digunting tadi, pandai-pandai la nak kemaskan macam mana 🙂

Hasilnya:

P/S:

yes, suis tu nampak buruk 😀

ni projek emergency, kalau ada nampak yang proper jual kat mana-mana nanti nak beli 😛

Advertisements

Author: Hilman

I'm a dad! :-)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s