IOI City Mall revisit

Lepas settle majlis orientasi Danish sebelah pagi, petangnya pulak kami ke IOI City Mall Putrajaya. Cadangnya nak ke All IT nak beli mouse dengan pendrive untuk Mama. Kebetulan Mak Su budak-budak pon pegi ke sana, so plan sekali nak jalan-jalan dan makan.

Masa first time pegi dulu memang dah tau kat situ ada All IT, tapi takde la beli apa-apa masa tu. Hari ni kami masuk dan usha-usha barang kat situ. Menurut kata staff kat situ, harga tak sama dengan All IT kat Lowyat plaza.
Usha punya usha, Abah pon terjebak jugak beli micro SD untuk phone. Maklumla la dah penuh, 16GB tak cukup huhuhu.

Lepas beli barang kat All IT, terus ke District 21 nak bagi anak-anak naik kereta api… ye kereta api! siap ada honk lagi hahaha. Seronok la budak-budak semua, termasuk la emak budak. Satu kepala RM5 kalau tak silap, untuk 2 round selama lebih kurang 7 minit. Boleh laaaa…

Lepas naik kereta api, naik kuda pusing-pusing pulak. Apa nama entah, yang ada banyak kuda lepas tu ada tiang tu. Abah join semata-mata nak amik gambar je, kalau naik kompom patah la. Pusing punya pusing, tak sampai lima minit kot… dah berenti. Adehhh… takpe lah janji anak-anak suka.

Lastly, pegi makan kat Nando’s makan-makan. Orang yang paling happy masa ni adalah Sufiana, habis satu meja dia pusing. Bukan tepi meja, tapi atas meja hahaha. Darwisy, Danish dengan Darwisyah pulak melayan, makin menjadi-jadi la dia. Overall ok la makanan kat situ, cuma servis agak slow sikit sebab semua pekerja baru. Mak Su punya order pon tak sampai, dah nak balik baru bagitau makanan yang order tu tak ada. Lepas tu offer nak order lain tak? Harap maklum memang tak lah.

Flickr Album 72157659226124978

Advertisements

Author: Hilman

I'm a dad! :-)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s