Tahun baru 2015 di rumah Mak Long

Malam tadi (31/12/2014), aku sekeluarga pergi ke rumah Mak Long (akak sulong) sebab nenek (emak) ada kat sana… saje datang nak jumpa anak cucu. So kami dah rancang nak tidur satu malam. Seronoknya nenek dapat jumpa cucu-cucunya hehehe. Tapi memandangkan sampainya dah malam, maka tak banyak la aktiviti boleh buat. Cuma makan2 sikit, sembang2, main2, lepas tu tidur. Esoknya nak mandi kolam pulak, kena la tidur awal hehehe.

Hari ni hari yang ditunggu-tunggu oleh anak-anak dan jugak Mama, iaitu hari kolam sedunia. Bangun pagi, sarapan cup cake, lepas tu terus ke kolam. Pelampung semua dah siap, termasuk la pelampung yang dibeli kat Pulau Dayang Bunting baru-baru ni hahaha.

Macam biasa, orang yang jarang mandi kolam ni akan berkelakuan seperti batak sikit. Nasib baik aku dulu selalu berkubang kat parit, takde la batak sangat hahaha.

Anyway, here are some of the shots… taken with my Samsung Galaxy S Active 🙂

Flickr Album 72157659657912622

Dah puas berkubang (bahasa kampung untuk berenang), the next activity is MAKAN! Mak Long nak belanja kat Restoran Tom Yam. So, kami pon pergi ke Damansara… nenek pon ikut. Punya la banyak order, siap boleh bungkus bawak balik lagi.

Lepas makan-makan, kami pon balik ke rumah Mak Long sebab nak rehat dan siap-siap nak balik ke Putrajaya pulak. Lepas je solat Asar, kami pon balik. Rindu lagi la nenek dengan cucu-cucunya nanti. Itu la serba sedikit cerita tahun baru 2015 kami sekeluarga… Wassalamu.

Advertisements

Author: Hilman

I'm a dad! :-)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s