upgrade konon… PUIIIHHHH!!!!

kepada sesiapa yang nak renew lesen memandu dekat Pos Malaysia, ada baiknya korang pegi check chip MyKad tu ok ke tidak… check la kat mana2… atau ambik nombor giliran dekat pejabat pos lepas tu terus pegi kat kaunter suruh diorang check… kalau diorang tak bagi, dan kena pulak chip korang takleh detect masa nombor giliran dipanggil… korang maki la secukup rasa… dah la tak provide scanner extra at least bleh tau MyKad tu bleh guna ke idak takde la kena beratur lama tapi last2 takleh nak renew… kena pegi Jabatan Pengangkutan Jalan Malaysia pulak dah kompom beratus menunggu giliran… ada kaunter bergerak yang patut tutup pukul 3 dia pegi tutup pukul 2 pulak… pegi Jabatan Pendaftaran Negara, Malaysia 24jam baru boleh siap MyKad baru… ada perkhidmatan MyKad online, 2 minggu pulak baru boleh collect…

upgrade konon… PUIIIHHHH!!!!

owh ada tambahan… Pos Malaysia memang ada letak notis… tapi notis semua kat kaunter… size font aku rasa 11px kot… boleh nampak dari tempat duduk belakang…

Advertisements

Author: Hilman

I'm a dad! :-)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s