LEGO LAND – kami datang!!!

Yep! LEGO LAND… first time pegi ke sana bersama anak2… kebetulan sekolah mama ada buat trip dan tiket masuk untuk kami berdua ditanggung sepenuhnya oleh pihak yang aku sendiri pon dah lupa hahaha… kalau tak silap ada menang satu pertandingan kot šŸ˜› so pihak tersebut telah menempah sebiji bas disewa khas untuk memuatkan lebih kurang 40 orang semuanya (cikgu2 dan keluarga)…

Pada mulanya, kami nak merahsiakan trip ni daripada anak2, tapi ntah macam mana mama boleh plak nak cerita pada diorang. So, hampir setiap hari la diorang bertanya “bila nak pegi Lego Land?” … bila dijawab, kompom diorang tak tau sebab masih tak faham konsep tarikh hahaha…

Pada hari kejadian 25/01/2014, kami keluar dari rumah lebih kurang pukul 4 pagi… ye 4 pagi! sebab trip ni hanya 1 hari takde malam… so the plan was, pegi awal pagi dan balik lewat petang… belum pegi lagi dah tau keletihan yang akan bakal menimpa diri huhuhu…

Macam biasa lah, mana2 group nak pegi rombongan memang akan kecoh hahaha… sebelum subuh dah kecoh kat depan sekolah… lepas kira jumlah kepala, finally bergerak dari sekolah lebih kurang pukul 5:15 pagi… vroooommmmm bunyi bas tu memecut nak kejar waktu supaya sempat solat subuh sejauh yang mungkin… masuk je waktu subuh, kami berhenti di satu R&R untuk solat dan lepas tu bersarapan sebelum sambung semula perjalanan… masa sarapan sempat lagi main dengan anak kucing, comel pulak tu! hehehe

Penat rasanya nak cerita sepanjang perjalanan, tengok je la gelagat kami dalam gambar2 dan video ni šŸ˜›

Flickr Album 72157659568896196

Sedikit rakaman di hari kejadian hehehe

Tips kepada yang merancang nak pegi:

1) Kalau setakat anak sorang atau dua yang berumur bawah 6 tahun atau tinggi tak sampai 1 meter, rasanya eloklah lupakan dulu niat tu. Sebab kat sana agak strict tempat permainannya, habis duit bayar tiket tapi tak lepas nak masuk pintu masuk permainan

2) Bawak air mineral banyak2 sebab Lego Land tu tempat lapang. So, kalau pagi membawa ke tengah hari memang panas otak rasa nak menggelegak. Lagi pon air dan minuman dalam Lego Land tu mahal nak MAMPOS!!

Sekian šŸ™‚

Advertisements

Author: Hilman

I'm a dad! :-)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s