Selesai minggu orentasi

fuh…akhirnya abis gak minggu orentasi…ingatkan ari sabtu leh la relek kat umah ngan abah and anak2….rupa2nya ari sabtu kena dtg maktab ada class…kena ganti cuti…kalau nak tau bila masuk KPLI ni mama kena ikut stail sekolah…kalau sekolah cuti..mama pun cuti…kalau ada sekolah ganti mama pun kena gi la maktab…

hmmm…..skang nih mama kena beli laptop sendiri…memang kitorg budak2 KPLI disarankan ada laptop sendiri..maklumla assignment banyak lepasnih…apa idaknya bayangkanla..cikgu2 biasa yg maktab amik kena belaja dalam 4-5 tahun..tapi mama kena amik setahun jek…itupun belaja 6 bulan je..pehtu dah start practical training bulan januari tahun depan..bulan mei tahn depan exam..pehtu bulan tujuh lak posting..itupun kalau dapt posting awal..maklumla mama abih belaja ni kena balik opis lama dulu…kena balik jadi kerani sebelum dapat di postingkan ke sekolah….

bebalik citer pasal nak beli laptop…actually mama ngan abah tgh penin kepala mana nak cekau duit sementara mama nak dapat elaun belaja nih..dgn nak beli laptop utk belaja, duit minyak pegi balik maktab…duit makan..iskh macam2 lah….huh elaun makan 3 bulan gak la baru nak dpt…dahla mama cuti belaja tanpa gaji..nak dijadikan cerita…road tax keter lak mati besok…puhhh…betimpa2 masalah nih…hmm skang ni kitorg tgh pikir la nih..insyaallah harap2 berkat kesabaran mama dan abah kami dapat mengatasi segala masalah ni…amin….

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s