Sebelum dan Selepas ke rumah Mak Ngah Darwisy

Sebelum…

dsc01007

Selepas…

dsc01009Al-Kisah….

hari tu kitaorang saje la pegi rumah Mak Ngah darwisy kat klang… ntah macam mana darwisy ligat betul main ngan sepupu2nya. kejap berlari… lepas tu melompat sana sini… yang kitaorang takde la “expect” something bad will happen sebab semua orang tau yang darwisy ni memang budak yang sopan-santun… pemalu yang amat sangat…

dah benda nak jadi takleh nak buat apa la… tengah syok2 semua leka (termasuk abah) tetiba terdengar bunyi orang menjerit2 mcm nak gile.. apa lagi terkejut la aku! tengok2 mama darwisy tengah dukung si darwisy sambil menangis bagai nak rak! aku tak perasan lagi… sekali bila tengok baju mama penuh darah! ya Allah… hanya Tuhan je tau kitaorang punya la panik macam nak pengsan bila tengok dahi si darwisy dah penuh darah memancut2!

mula2 tu memang tak tau nak buat apa dah! tapi nasik baik Mak Andak (nurse) darwisy ada kat situ sekali… dia la yang suruh kitaorang bertenang.. pehtu dia cuci luka dulu sebelum dibawa ke hospital klang… nasib baik dia ada

sampai je hospital klang… terus pegi wad kecemasan… siap buat X-Ray lagi! tapi Alhamdulillah takde apa2 tanda yang kritikal… cuma kulit dan daging dahi je terkoyang.. nasib baik tengkorak dahi tak retak… kesian jugak tengok darwisy kene jahit 5 jarum… doktor tu bagi bius sikit aje… pehtu boleh plak jarum untuk kanak2 dah habis stok… terpaksa la guna jarum orang dewasa… bleh tahan besar! dalam hati bengang la jugak… tapi nak buat camne… asalkan baik ok la tu… sian darwisy… dah elok2 handsome… dah ada parut kat dahi! hehe… ok gak… baru la nampak ganas macam abah muahahaha!!! 😀

Advertisements

Author: Hilman

I'm a dad! :-)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s